Wyciskarki dla gastronomii

Zdrowe soki
Klienci korzystający z usług lokali gastronomicznych pożądają smacznych, świeżych produktów najwyższej jakości. Wyjątkową popularnością cieszą się w ostatnich latach koktajle owocowe w rodzaju smoothie, a również świeże soki z owoców, wyciśnięte na miejscu w lokalu. W związku z tym prawie każdy posiadacz kawiarni, restauracji, cukierni albo innego punktu gastronomicznego powinien wiedzieć, że fachowa wyciskarka do soków to absolutna podstawa w każdym współczesnym lokalu.



Inwestując w dobrej jakości sprzęt, znacznie poszerzymy naszą propozycję gastronomiczną, bez ponoszenia znacznych kosztów. Niewątpliwą pozytywną właściwością posiadania dobrej jakości wyciskarki jest to, że dokładnie tak samo jak w przypadku innych napojów, takich jak kawa, herbata czy woda gazowana, soki pozwalają pozyskać wysoką marżę. Klienci, szczególnie ci dbający o linię i zdrowie są w stanie zapłacić nawet kilkanaście złotych za porcję pysznego, pełnego witamin napoju. Trzeba pamiętać, że profesjonalne wyciskarki do soków różnią się nieco od sokowirówek czy zwykłych domowych wyciskarek.

Profesjonalna maszyna musi być dużo bardziej wydatna, by zaspokoić potrzeby jak największej liczby klientów w jak najkrótszym czasie. Poza tym dobrej jakości urządzenia skonstruowane są w sposób ułatwiający czyszczenie oraz zachowanie czystości, co ma szczególne znaczenie w przypadku prowadzenia działalności gastronomicznej. Warto być świadomym, że do wyciskania nektaru z twardych owoców, na przykład pomarańczy potrzebna będzie nam fachowa wyciskarka do cytrusów.

Zobacz także: wyciskarka do restauracji.